Na de eerste plannen om pluimveemest te gebruiken als brandstof voor groene energie, is hard gewerkt om BMC Moerdijk op te richten. Het ontstaan van BMC Moerdijk is mede mogelijk gemaakt door onze aandeelhouders PZEM Energy BV, NCB Participaties en Coöperatie DEP.

PZEM Energy BV

Het Zeeuwse bedrijf PZEM Energy BV is een grote energieproducent op de Nederlandse markt. PZEM draagt zorg voor een zekere en veilige levering van stroom tijdens de transitie naar CO₂-vrije energiebronnen. Dit doen zij door te innoveren en hun kennis en expertise te delen. PZEM bewijst al ruim honderd jaar dat zij een flexibele en betrouwbare energieproducent is. PZEM is afnemer van onze groene elektriciteit en heeft 50 procent van de aandelen.

NCB Participaties

NCB Participaties is onderdeel van NCB Ontwikkeling (NCB); een investeringsmaatschappij gelieerd aan de ZLTO. Al 125 jaar heeft NCB het doel om de positie van de Nederlandse land- en tuinbouw te versterken. Dit doen ze mede door het investeren van het vermogen in strategische deelnemingen. NCB heeft 33,14 procent van de aandelen van BMC Moerdijk.

Coöperatie DEP

Ruim vierhonderd gemotiveerde pluimveehouders werken samen met BMC Moerdijk aan het produceren van groene stroom. Ze zijn verenigd in de Coöperatie Duurzame Energieproductie Pluimveehouderij (DEP). Deze coöperatie biedt de pluimveehouders gegarandeerde mestafzet tegen een marktconforme prijs. Coöperatie DEP heeft 16,86 procent van de aandelen.