BMC Moerdijk is de énige energiecentrale op het Europese vasteland die pluimvee-mest omzet in groene stroom. De centrale wekt voldoende energie op om al de leverende pluimveehouders in hun eigen stroom te laten voorzien plus nog eens 45.000 huishoudens op jaarbasis. Uit dit proces ontstaat onder andere hoogwaardige pluimveemest-as, na elektriciteit, het tweede belangrijke product van BMC Moerdijk.

We verwerken mest, produceren hiermee duurzame energie en hergebruiken de waardevolle nutriënten. Daarmee is ons proces natuurlijk circulair en zijn we in staat het cirkeltje te sluiten.

Allround operator

Werkdag in beeld

In onze unieke installatie leveren zo’n 40 enthousiaste collega’s, met verschillende nationaliteiten, hun bijdrage aan de energietransitie en verduurzaming van de landbouw in Europa. Dat gebeurt 7 dagen per week, 24 uur per dag. Veiligheid staat voorop bij al onze handelingen, besluiten en overwegingen. Het voortdurend verbeteren van prestaties en installaties is verankerd in het werk van al onze medewerkers.

Wij zijn betrouwbaar en vinden dit ook belangrijk in al onze relaties. We richten ons op lange-termijnverbintenissen met onze klanten, onze leveranciers, onze medewerkers en onze omgeving. Alles wat we doen, doen we vanuit het oogpunt Mens & Milieu. We willen bijdragen aan een groenere wereld en dat doen we vanuit ons circulaire proces.

Werken bij BMC Moerdijk

  • We zijn een hecht team, stuk voor stuk betrokken en gemotiveerd om garant te staan voor de zeer hoge beschikbaarheid van onze installatie. Ontwikkeling, scholing en training on the job vinden wij erg belangrijk en om die reden heeft iedere medewerker de beschikking over een persoonlijk opleidingsbudget.
  • Wij vinden het belangrijk dat onze organisatie bestaat uit gemotiveerde medewerkers die zich bij ons thuis voelen en zich gewaardeerd voelen. Plezier in je werk is belangrijk, het gewaardeerd voelen kan deels worden bepaald door de arbeidsvoorwaarden.
  • Wij zijn vanuit werkgeversvereniging WenB aangesloten bij de cao PLb (Productie- en Leveringsbedrijven) voor de energiesector. Vanuit deze cao hebben onze medewerkers aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder de beschikking over een individueel keuzebudget (Benefit Budget).

Van werken met groene stroom krijg ik energie!

André van Hooijdonk

Operationeel manager

Sollicitatieproces

Wij kijken niet alleen naar je cv. Naast je werkervaring, opleiding en behaalde certificaten, is het ook belangrijk wie jíj bent. Je motivatie en jouw verhaal is evengoed onderdeel van het totaalplaatje. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er een klik met jou als persoon is. Als er voldoende aanknopingspunten zijn, wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Het doel van dit gesprek is om jou een beeld te geven van de functie en onze organisatie, andersom zijn we natuurlijk ook benieuwd naar jou! Als er een match is, volgt een uitnodiging voor het vervolggesprek waarbij vanuit een andere invalshoek bekeken wordt of er voldoende aansluiting is.

Na het vervolggesprek bespreken we intern of je geschikt bent voor de functie. Als we enthousiast zijn doen we je een aanbod, waarin onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden opgenomen zijn. Als jij ook enthousiast bent en instemt met het aanbod, maken we een arbeidsovereenkomst op. We hopen je daarna snel te mogen verwelkomen in onze organisatie!

Meer weten over een specifieke vacature of over werken bij BMC Moerdijk?

Vraag het aan Nicole Hoogvliet!