BMC Moerdijk na grote revisie klaar voor de toekomst

Sinds dinsdag 7 augustus verwerkt BMC Moerdijk weer pluimveemest. De grote revisie heeft 6,5 weken langer geduurd dan vooraf gepland vanwege extra werkzaamheden aan de stoomturbine. De installatie kan nu weer tot tenminste 2029 verder.

 

Begin mei is BMC Moerdijk gestart met de uitvoering van de grote revisie. Na 10 jaar productie was het noodzakelijk dat alle belangrijke onderdelen van de installatie werden geïnspecteerd en gereviseerd. Bij de geplande uitgebreide inspectie van de turbine bleek dat er meer werkzaamheden noodzakelijk waren dan oorspronkelijk voorzien. Deze extra werkzaamheden hebben er toe geleid dat de revisie 6,5 weken langer duurde dan gepland.  

 

Luc Westdorp, operationeel directeur van BMC Moerdijk: “Nu deze grote revisie succesvol is afgerond kunnen we net zoals de afgelopen jaren opnieuw jarenlang op betrouwbare wijze pluimveemest verwerken, duurzame elektriciteit produceren en as produceren die ingezet wordt als meststof in de landbouw. Hierdoor leveren we een bijdrage aan de Nederlandse duurzaamheidsdoelstellingen. Recent is dat nogmaals bevestigd door het toekennen van het Better Biomass-certificaat. Hiermee is aangetoond dat de verwerking van pluimveemest door BMC Moerdijk voldoet aan de gevestigde internationale duurzaamheidscriteria.

Terug naar overzicht