BMC Moerdijk na grote revisie klaar voor de toekomst

BMC Moerdijk is vanaf dinsdag 7 augustus weer gestart met het verbranden van pluimveemest. De grote revisie duurde 6,5 week langer dan vooraf gepland vanwege extra werkzaamheden aan de stoomturbine. De installatie kan nu weer tot tenminste 2029 verder.

Begin mei startte BMC Moerdijk met de uitvoering van de grote revisie. Na 10 jaar productie was het noodzakelijk dat alle belangrijke onderdelen van de installatie werden geïnspecteerd en gereviseerd. Bij de geplande uitgebreide inspectie van de turbine bleek dat er meer werkzaamheden noodzakelijk waren dan oorspronkelijk voorzien. Deze extra werkzaamheden hebben er toe geleid dat de revisie 6,5 weken langer duurde dan gepland.

Nu deze grote revisie succesvol is afgerond kunnen we net zoals de afgelopen jaren opnieuw jarenlang op betrouwbare wijze pluimveemest verwerken, duurzame elektriciteit produceren en as produceren die ingezet wordt als meststof in de landbouw”, zegt Luc Westdorp, operationeel directeur van BMC Moerdijk. BMC Moerdijk verwerkt jaarlijks circa 430.000 ton pluimveemest. Dit is ongeveer een derde van alle pluimveemest in Nederland.

Bron: www.pluimveeweb.nl