PZEM en BMC onderstrepen het belang van duurzaamheid.

BMC Moerdijk en PZEM zijn een overeenkomst aangegaan voor afname van alle netto geproduceerde elektriciteit en Garanties van Oorsprong van BMC Moerdijk. Het gaat om een exclusieve overeenkomst voor de periode van 16 september 2018 tot en met 31 december 2029 en betreft circa 250 GWh per jaar. Een uniek moment voor zowel PZEM als BMC Moerdijk.

 

Kees de Regt, Algemeen Directeur BMC Moerdijk: “BMC zet zich met heel veel energie dagelijks in voor de verwerking van pluimveemest, de productie van duurzame energie voor ruim 70.000 huishoudens en behoud van waardevolle mineralen voor de bemesting van landbouwgronden. Met PZEM beschikken wij (opnieuw) over een betrouwbare partner voor de langjarige afname van onze energieproductie.”

 

Gerard Uytdewilligen, CEO PZEM: “PZEM streeft naar een duurzame, maar ook betrouwbare energievoorziening. Wij zijn daarom enthousiast over de voortzetting van de samenwerking met BMC Moerdijk en waarderen het gestelde vertrouwen in onze mensen en bewezen capaciteiten.” 

 

Over BMC Moerdijk

Energiecentrale BMC Moerdijk verwerkt jaarlijks één derde van de totale productie van pluimveemest in Nederland. Door middel van verbranding van de pluimveemest wekt BMC bruto ca. 285 GWh per jaar aan duurzame elektriciteit op. BMC reduceert zowel CO2 als ammoniakemissies en zorgt er voor dat waardevolle mineralen als fosfor en kalium weer ingezet kunnen worden in de landbouw. Onderzoeksbureau CE Delft heeft aangetoond dat dit voor de verwerking van pluimveemest vanuit milieuperspectief de meest aantrekkelijk methode is. 

www.bmcmoerdijk.nl

 

Over PZEM

PZEM concentreert zich op de productie van elektriciteit met een lage CO2-uitstoot en de handel en levering van energieproducten en -diensten op de zakelijke markt. Voor PZEM is de overeenkomst met BMC belangrijk omdat dit soort contracten uitstekend aansluit bij onze ambitie. Met onze flexibele productieportfolio, expertise en innovatieve producten, dragen we bij aan de verduurzaming van de energiemarkt, terwijl leveringszekerheid geborgd blijft. 

www.pzem.nl

 

Terug naar overzicht