BMC Moerdijk ondertekent gedragscode KeurMest®

Met het ondertekenen van de gedragscode KeurMest® schaart BMC Moerdijk zich achter het plan om te komen tot een geheel transparante en gecertificeerde mestketen. Volgens directeur De Regt ligt KeurMest® helemaal in lijn met waar BMC voor staat: zorgvuldig omgaan met mest, met maximaal hergebruik van kostbare stoffen.

De gedragscode KeurMest® is een belangrijke, eerste stap in het actieplan ‘Samen Werken in een Eerlijke Keten’. Kees de Regt van BMC: “Door het tekenen van de gedragscode maakt BMC Moerdijk duidelijk dat wij geheel volgens de regels omgaan met mest. En dat wij alleen zaken doen met bedrijven die net als wij hun verantwoordelijkheid nemen. In het register kunnen wij zien welke veehouders en transporteurs dat zijn. Wij kunnen elkaar daarop uitzoeken en er ook op aanspreken wanneer we denken het beter kan.”

Initiatiefnemers van het actieplan ‘Samen Werken in een Eerlijke Keten’ zijn LTO Nederland, de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), CUMELA Nederland, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de Rabobank. Ondertekening van KeurMest® moet op termijn leiden tot onder andere een transparante mineralenadministratie. Achterliggende gedachte is dat de samenleving moet kunnen rekenen op gezonde voeding, die op een duurzame manier is geproduceerd en waarbij rekening is gehouden met mens, dier en omgeving.

Door het tekenen van de gedragscode maakt BMC Moerdijk duidelijk dat wij geheel volgens de regels omgaan met mest.